Reservations

Reservation Enquiries

De ideale uitvalsbasis voor de city tripper

Amsterdam biedt een breed scala aan mogelijkheden voor een city trip. Er is veel te zien, te doen, te ontdekken, maar deze bruisende stad doet het vooral goed wanneer het gaat om optimaal genieten. Voor jong én oud. Alle highlights zijn gemakkelijk te bereiken vanaf Park Plaza Victoria Amsterdam, gelegen in het stadscentrum tegenover Amsterdam Centraal Station.

icon

De Dam

600 m

Het Koninklijk Paleis van Amsterdam, gevonden op de Dam, is een iconisch monument van de stad sinds het voor het eerst werd gebouwd als stadhuis tijdens de Nederlandse Gouden Eeuw in de 17e eeuw.

More Details
icon

A'dam Lookout

1.1 km

A’dam Lookout is een observatiedek met een panoramisch uitzicht over Amsterdam en de hoogste schommel van Europa.

More Details
icon

Bimhuis

1.2 km

Het Bimhuis is een concertarena waar enkele van de meest memorabele moderne jazz en klassieke composities van dit moment hebben gespeeld.

More Details
icon

NEMO Science Museum

1.2 km

Ontdek de fascinerende wereld van wetenschap en technologie.

More Details
icon

De 9 straatjes

1.3 km

De 9 Straatjes is een charmant gebied waar negen winkelstraatjes aansluiten op de bekende grachtenstraten Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht en Singel.

More Details
icon

Anne Frank Huis

1.4 km

Het Anne Frank Huis is een schrijvershuis en biografisch museum gewijd aan de joodse dagboekschrijfster Anne Frank uit oorlogstijd.

More Details
icon

Scheepvaartsmuseum

1.5 km

The Scheepvaartsmuseum (The National Maritime Museum) houses one of the world’s largest and most notable maritime collections, consisting of objects, paintings, models, navigation instruments, and iconic world maps.

More Details
icon

Leidseplein

2 km

Bekend als een centrum voor alles wat met gezelligheid te maken heeft. Je vindt er een aantal beroemde muziekpodia zoals Melkweg en Paradiso, terwijl Ierse pubs, bruine cafés en kleinere nachtclubs het plein en de straten eromheen omzomen.

More Details
icon

WONDR Experience

2.1 km

Een wereld vol kleuren en sensatie.

More Details
icon

Rijksmuseum

2.3 km

Gevuld met rijke cultuur en belangrijke stukken die de vorige eeuwen van de Nederlandse geschiedenis bepalen.

More Details
icon

Moco Museum

2.7 km

Moco Museum stelt werken tentoon van enkele van de bekendste stadskunstenaars.

More Details
icon

Van Gogh Museum

2.8 km

Het museum toont verhalen en persoonlijke brieven naast de beroemde schilderijen van Van Gogh.

More Details
icon

Het Scheepvaartsmuseum

3 km

Het Koninklijk Concertgebouw is een van de beroemdste concertzalen ter wereld.

More Details
icon

Vondelpark

3.3 km

Het favoriete park van de stad is gevuld met groen en vogels midden in de stad.

More Details
icon

Youseum

3.8 km

Bezoek het Youseum voor een oneindige sprookjesfotoshoot.

More Details

De 9 straatjes

Een pittoresk stukje Amsterdam, midden in de grachtengordel, vol met winkels, cafés en galerieën. De welbekende 9 straatjes zijn gelegen rondom de Prinsengracht, Keizersgracht, Herengracht en de Singel. De winkelliefhebber vindt hier een charmante mix van kleine boetiekjes, designerwinkels, vintagewinkels en cadeauwinkels. De meeste producten van de boetieks zijn basic, trendy en van hoogwaardige materialen. Ga op jacht naar vintage schatten of ontdek enkele items van de beste high-end Nederlandse modeontwerpers.

A'dam Lookout

A’dam Lookout, gelegen in Amsterdam Noord, is een van de perfecte plekken om te ontspannen en genieten van de geweldige skyline van Amsterdam. En het is slechts een korte wandeling vanaf het hotel en met de gratis veerboot van 5 minuten vanaf Amsterdam Centraal bent u er in 10 minuten. Hier krijg je de kans om een ​​eigenzinnige digitale herinnering te maken van uzelf en uw vrienden die balanceren op de schommel boven de stad Amsterdam. Als u de lift ingaat om naar de top te gaan, wordt u getrakteerd op een neonlichtshow die zal verblinden met de spectaculaire licht- en geluidseffecten en het doorzichtige plafond. Alsof dat nog niet genoeg is, is er een interactieve Amsterdamse tentoonstelling waar u meer te weten kunt komen over alle belangrijke locaties die u vanaf de toren zult zien. En natuurlijk heeft u een panoramisch uitzicht over de stad in het stijlvolle restaurant op de bovenste verdieping en een bar op het dak om in stijl te genieten van het 360-graden uitzicht met een drankje in de hand. Daar ziet u alles wat Amsterdam te bieden heeft tussen de grachten, het historische stadscentrum en het unieke en karakteristieke Nederlandse polderlandschap. Voor alle avontuurlijke mensen, als het uitzicht gewoon niet genoeg voor u is, waarom slingert u dan niet op de “Over de Edge” schommel? Sensatiezoekers zullen blij zijn te weten dat A’dam Lookout Europa’s hoogste schommel op 100 meter op het dak heeft.

Anne Frank Huis

Het verhaal van Anne Frank is er een die de tand des tijds doorstaat. Anne Frank was een jong Joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog moest onderduiken om aan de Nazi’s te ontsnappen. Samen met zeven anderen heeft ze twee jaar ondergedoken in het Achterhuis aan de Prinsengracht 263 in Amsterdam.

Het Achterhuis werd gerestaureerd om op 3 mei 1960 voor het publiek te worden geopend en het aantal jaarlijkse bezoekers is ongelooflijk gegroeid, met enkele tienduizenden in de eerste jaren tot bijna 1,3 miljoen bezoekers per jaar vandaag. Het is nu een van de belangrijkste attracties van Amsterdam en toont een van de hoekstenen van de geschiedenis van de stad. Het Anne Frank Huis bevat een reeks aan voorwerpen uit die tijd, waaronder brieven, documenten, boeken en foto’s van de familie.

Bimhuis

Muziek is altijd een van de belangrijkste pijlers van de Nederlandse cultuur geweest en Nederland heeft een rijk scala aan artiesten langs zien komen. Een van de belangrijkste locaties voor elke artiest om te spelen en hun vak uit te oefenen, is het Bimhuis. Bimhuis, gelegen aan de Piet Heinkade, is een concertarena waar enkele van de meest memorabele moderne jazz- en klassieke composities hebben plaatsgevonden. De Bimhius is een locatie voor baanbrekende muzikanten van alle generaties, zowel uit de lokale als internationale scene.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum heeft zoveel te bieden aan publiek, dat het geen wonder dat dit museum een van de grootste attracties is, niet alleen in Amsterdam, maar in heel Nederland. Vol met rijke cultuur en belangrijke stukken, zoals Rembrandt, die de eeuwen van de Nederlandse geschiedenis bepalen, is dit een attractie die u gezien moet hebben.

Leidseplein

Het Leidseplein staat bekend als een knooppunt voor alles wat met sociaal te maken heeft en is een onvermijdelijke bezienswaardigheid bij een bezoek aan Amsterdam.

Een veelvoorkomend onderdeel van het plein op gebied van entertainment zijn de straatartiesten die bijna altijd te vinden zijn aan de oostkant van het plein. Van geweldige breakdancers tot freestyle jazzmuzikanten op de contrabas, er is altijd wel iets te zien op deze plek op elk moment van het jaar. De andere kant van het Leidseplein wordt gebruikt voor grote terrassen en bars.

Als u naar de drukte van het Leidseplein gaat, word u niet alleen getrakteerd op een scala aan opties op het gebied van eten en drinken, maar het gebied staat ook bekend als het centrum van het Amsterdamse nachtleven. U vindt hier enkele beroemde muziekpodia zoals Melkweg en Paradiso, terwijl Ierse pubs, bruine cafés en kleinere nachtclubs langs het plein en de straten rondom het gebied liggen. Voor een stijlvol avondje uit zit het stadstheater en de Stadsschouwburg, direct tegenover de tramhalte op het plein zelf en staat erom bekend dat het jaarlijks enkele van de beste concerten en live-optredens organiseert.

Van Gogh Museum

Leer meer over het leven en werk van de Nederlandse schilder Vincent van Gogh. Het museum is opgedragen aan deze wereldberoemde kunstenaar en toont naast zijn beroemde schilderijen ook verhalen en persoonlijke brieven. Met ’s werelds grootste collectie van Van Gogh kunstwerken, is een bezoek aan het museum een perfecte manier voor kunstliefhebbers om een paar uur door te brengen.

De Dam

Het Koninklijk Paleis van Amsterdam, gevonden op de Dam, is een iconisch monument van de stad sinds het voor het eerst werd gebouwd als stadhuis tijdens de Nederlandse Gouden Eeuw in de 17e eeuw.

NEMO Science Museum

In NEMO Science Museum ontdekt jong en oud de fascinerende wereld van wetenschap en technologie. Leer alles over fenomenen als elektriciteit, licht, geluid en zwaartekracht door al uw zintuigen te gebruiken. Verwacht tentoonstellingen, demonstraties, experimenten en workshops.

Het Scheepvaartsmuseum

Het Scheepvaartsmuseum is een van ’s werelds grootste en meest opvallende maritieme collecties bestaande uit objecten, schilderijen, modellen, navigatie-instrumenten en iconische wereldkaarten. U kunt zich voorstellen dat een stad als Amsterdam, omringd door grachten, is gebouwd op de glorieuze tijden van haar maritieme erfgoed. Hier ontdekt u 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis.

Social musea

Ga naar WONDR Experience voor een met confetti bestrooide wereld van kleur en sensatie of Youseum voor een nooit eindigende sprookjesachtige fotoshoot.

MOCO Museum

Het Moco Museum, gelegen aan het Museumplein, stelt enkele van de meest bekende stedelijke kunstenaars tentoon. Verken werken van Banksky, Basquiat, Haring en Warhol en waan u in een magisch, interactief kunstwerk dat door Studio Irma is gemaakt.

Het Concertgebouw

Het Koninklijk Concertgebouw is een van ’s werelds meest gerenommeerde en drukbezochte concertgebouw aller tijden. En niet voor niets, dankzij de uitstekende akoestiek behoort het tot de beste concertzalen ter wereld, samen met Boston’s Symphony Hall en de Musikverein in Wenen. Naast muziek is de architectuur en geschiedenis zeker een bezoek waard. Dompel jezelf helemaal onder in de wereld van muziek door een concert te boeken of leer meer over de geschiedenis en architectuur van dit gebouw door een rondleiding bij te wonen.

Vondelpark

Kortom: de groene long van Amsterdam. Het meest geliefde park van de stad vol groen en vogels midden in de stad. Een plek waar dwalers, schrijvers, lezers, creatieven, fietsers en hardlopers elkaar ontmoeten.

Deals

Plan & Bespaar

Plan & Bespaar

Als u met ons vooruitbetalingstarief boekt, kunt u tot wel 25%* besparen.
Bekijk meer Arrow
Family Getaway

Family Getaway

Ontdek Amsterdam. Speciaal voor kinderen en families.
Bekijk meer Arrow
Bed & Breakfast

Bed & Breakfast

Een heerlijk uitje met alles wat u nodig heeft.
Bekijk meer Arrow